Author Archive

Hvide fuger på 1 minut

oprensning af fuger

oprensning af fuger

Mosaikfliserne er valgt efter en lang udvælgesesproces. Når mosaikken er valgt, så vælges farven på fugerne, hvor valget reelt står mellem hvid, lys grå, mørk grå også kaldet sort. Resultatet er et smukt gulv som dette mosaikgulv.

Gulvet ibrugtages og gulvet begynder så småt at blive “brugt” og i denne henseende menes beskidt.

Professionelt er der tale om to typer af rengøring fordi der er tale om to typer overflader. Mosaik er glasserede blanke brændte miniature klinker, som har en glat og hård overflade. Fugerne er til gengæld ru med micro huller, revner og sprækker hvor først skidt siden bakterierne kan få fodfæste.

Den daglige rengøring at gulve af klinker, uanset om der er tale om mosaik eller almindelige brændte klinker foregår på den samme måde og med et helt almindelig Universal rengøringsmiddel opløst i lunkent vand. Universal rengøringsmiddel er fedtløsnende og fjerner overflade skidt og snavs og de rigtige produkter efterlader en blank overflade. For meget rengøringsmiddel giver streger af sæberester og opløst skidt.

Fugerne bliver imidlertid over tid mere grå, specielt hvor vi færdes. Universal rengøringsmidler kan kun delvis holde specielt de hvide fuger hvide. Nogle rengøringsmidler indeholder imidlertid en smule voks, som forsegler overfladen og et af disse produkter er Marmorit. Men voks opløses i vand, derfor vaskes den forsejlende voks væk næste gang gulvet vaskes med et almindeligt vaskemiddel. Marmorit og andre porrefyldende produkter  udskyder tidspunktet for grundrengøring af fugerne.

Er fugerne imidlertid blevet grå, så har skidtet har sat sig i de føromtale porre, revner og sprækker. For at dybderense fugerne skal rengøringsmidlet være aktivt på en anden måde end universal rengøringsmidlet. Fugerne renses med en kalkfjerner. En kalkfjerner er en syre og kommer du den ufortynnet på fugerne vil disse bruse op og skidtet vil løsnes. Skrub de fugtige fuger med en fugebørste eller en gammel tandbørste og efter bare 30-60 sekunder er fugerne rene, hvorefter du skal fjerne kalkfjerneren, neutralisere syren og fjerne den løsnede skidt, det gøre med rigeligt rent vand.

Det anbefales, at fugerne rengøres partielt, hvilket vil sige delområde efter delområde. Da kalkfjerner er en syre, så anbefales brug af handsker. Nogle kalkfjerner er så kraftige at åndedrætsværn er nødvendigt,

alternativt åbnes vinduer og døre for gennemtræk.

 

 

Svanemærkede professionelle opvasketabs

Svanemærkede opvasketabs

Svanemærkede opvasketabs

Problemer med opvaskemaskinen?

Opvasketabs erstatter opvaskepulver som kom frem sammen med opvaskemaskinerne til private husholdninger sidst i 60’erne. Opvaskepulver kan stadig købes i detailhandlen, men 9 ud af 10 opvaske sker i dag med tabs, som er mere koncentreret og vejer cirka det halve af den tilsvarende mængde opvaskepulver.

Opvasketabs kan opdeles i forskellige kategorier afhængig af hvem man spørger, men for den almindelige forbruger er det et valgt mellem almindelige opvasketabs, svanemærkede opvasketabs og økologiske opvasketabs.

Priserne varierer fra de billigste som koster ca. kr 0,75 pr tabs op til de dyreste tabs som koster ca. kr 2,50 f.eks. de økologiske opvasketabs fra Ulrich natürlich. Ind imellem disse yderpoler findes de kendte mærkevarer som f.eks. Neophos og Finish, men også et andet og anderledes interessant produkt.

På markedet for opvasketabs findes også et produkt for professionelt brug, som også er svanemærkede og ligger i en vandopløselig pose lige som almindelige tabs. Disse professionelle industri opvasketabs adskiller sig på flere måder.

  • Emballagen er hvid.
  • Der er ingen iøjnefaldende foto på pakningen.
  • Selve tabsen er hverken blå, grøn eller rød, den er bare hvid.
  • Produktet har intet navn.
  • Produktet indeholder kun få fyldstoffer.

Disse industritabs sælges institutioner og virksomheder, hvor effekten er vigtigere end noget andet, men en enkelt forhandler går en anden vej. Hos DEXUS kan du som privat person selv købe disse tabs, for de kan bruge til alle typer opvaskemaskiner, så uanset om du har en AEG, Bosch, Elektrolux, Siemens, Whirlpool eller noget andet, så kan disse opvasketabs bruges.

Tabsene kan ikke kende forskel på maskinerne og de gengælder dit valg ved at give dig rent service, porcelæn, bestik og ikke mindste glas, og tabsene gode mod maskinerne for industritabsene indeholder kun få fyldstoffer, som oftes aflejres i udtræksskinnerne.

Har du det mindste problem i dag, så start med at øge temperaturen til 50-60 grader, hvis det ikke ændre noget, så skift til et andet fabrikat. Når du har indkøbt et andet fabrikat, så er resultatet først helt synligt efter 3-4 gennemkørte programmer med de nye produkt.

Du kan hos DEXUS købe svanemærkede opvaske industri opvasketabs, men også de føromtalet økologiske tabs fra Ulrich. Er du mere til de kendte mærkevarer, så kan de købes i alle dagligvare butikker.

 

 

Ny hjemmeside om algefjerner

Hjemmesiden www.decion.dk

Som en kort opfølgning på tidligere artikler om algefjerner har Decion nu har oprettet en hjemmeside som er rigtig flot og rigt illustreret. Hjemmesiden viser af billeder af alger, mos og lav og beskriver hvordan og hvornår de bekæmpes.

Decion, A-rens, Facaderens, Algefjerner forhandles af DEXUS

DECION, professionel algefjerner

 

Grønne alger

Til behandling af grønne overflader som skyldes alger anvendes en A-rens eller et facade rengøringsmiddel og til dette formål er Decion ideelt og effektiv. Decion er udviklet til brug på alle typer af tage, mursten, pudsede facader og alle former for fliser og træ, men også til havemøbler, urtepotter og andet som er blevet ramt af alger.

 

Algefjerner fås i flere kvaliteter. Decion er en kraftig virkende algefjerner med en koncentration på 10% og produktet er identisk, men det produkt flere tag renoveringsfirmaer anvender som algefjerner på tage.

 

Decion er fundet i både Fjordbutikken i Hobro i deres webshop og hos DEXUS som forhandler produktet til både erhverv og private.

Sweater Stone

Fjern fnug og fnuller

Fjern fnug og fnuller

NYHED i Danmark

Webshoppen DEXUS kan nu præsentere et helt unikt produkt, som kan erhverves for små penge og kan lette arbejdet for de mange, som kæmper med fnug og nuller fra hjemmestrikkede trøjer og andet tøj og tekstiler. Produktet hedder Sweater Stone og stenen fjerner fnug og nuller fra uld, linned, bomuld, velour og ruskind i et enkelt snuptag.

Hvad er en Sweater Stone?

En Sweater Stone er en lavasten, meget let og meget hullet. Sweater Stone minder, når man kikker på den, om en helt almindelig grydesvamp, den har samme størrelse, men farven er forskellig, den er sort. Stenens overflade stenet, ujævn og en lille smule kantet.

Vejledning.

Start med at lægge tøjet på et glat underlag og stræk det ud for at undgå folder. Tag stenen i hånden og kør den let hen over tøjet, og se hvordan fnug og nuller sætter sig fast i stenen. Når du har kørt en par gange over stoffet kan det være nødvendigt, at fjerne fnuller fra stenen. Ikke alt fnuller sætter sig fast i stenen, men fnulleret løsnes og kan enten fjernes med en fnugrulle eller børstes bort med fingrene. En Sweater Stone skader ikke tøjet, men det anbefales at for en sikkerheds skyld prøver stenen af på et ikke synligt sted. Det anbefales, at Sweater Stone ikke anvendes til behandling af glatte stoffer af kunststof og silke.

Klik på dette link til engelsk hjemmeside, og se der hvordan hvor man omhyggeligt i ord og billeder viser vist hvordan en Sweater Stone fungerer. På hjemmesiden er der ”før” billeder af en strikket trøje, billeder som viser hvordan stenen anvendes og endelig billeder som viser hvordan den strikkede trøje ser ud efter behandling med Sweater Stone og fnugrulle.

I Danmark kan du købe den effektive Sweater Stone i webshoppen DEXUS.

Spar penge på tøjvask

Danmarks billigste vaskemidler

Danmarks billigste vaskemidler

Vaskemidler på tilbud?

Hver eneste uge bombarderes vi med reklamer med tilbud på alle de kendte mærkevarer indenfor vaskemidler. Vi har alle set ”Prisbasker”, ”Gallapris”, ”Køb 5, betal for 4” og den klassiske ”Spar op til kr. 8,00”, men er vaskemidlerne så billige?

En ikke særlig videnskabelig undersøgelse af denne weekends reklamer fra Super Best, Fakta, Bilka, Netto og Lidl gav følgende resultat

Ariel: Vægt 1,36-1,8 kg / 667-1830 ml / pris pr styk kr. 38,-

Neutral: Vægt 831-1876 gram / 975 ml / pris for 2 stk 50,- (spar op til 38,95)

Det er uægte vanskeligt, at sammenligne ovenstående. Mon der er en særlig grund til, at man er gået bort fra 1,0 liter eller 1,0 kg? Lovgivningen er heldigvis på forbrugernes side, så prisen skal OGSÅ angives pr vask når der doseres efter forskrifterne. Prisen pr vask står altid med bitte små bogstaver på prisskiltet. Her er et par tal fra weekenden:

Ariel: Ingen før pris men på tilbud koster det 2,00 kr./vask.

Neutral: Før 3,41 kr./vask – tilbud 1,92 kr./vask.

Biotex: Før 2,28 kr./vask – tilbud 1,41 kr./vask (mærket kæmpe køb)

Et nyt vaskemiddel er kommet til det danske marked og fra deres side er strategien en ganske anden. Produkterne hedder Ulrich Natürlich og tøjvask produkterne er flydende vaskemiddel og i beholder af 1,00 – 5,00 – 10,00 og 25,00 liter. Produkterne er aldrig på tilbud. Ønsker du billigere produkter må du vælge en både emballagebesparende og større dunk med vaskemiddel.

Ulrich Natürlich laver udelukkende økologiske produkter, som i Tyskland i flere test har fået karakteren ”Sehr gut” og deres holdning er, at produkterne skal være så billige som overhovedet mulig, men derfor overrasker det nok alligevel de fleste, at økologisk tøjvask kan gøres billigere end tøjvaske med almindeligt vaskemiddel.

Ulrich Natürlich: 1,51 – 1,18 – 1,01 kr./vask (ved henholdsvis 1 – 5 – 10  liter)

Markeds billige produkt er ikke de store mærker med kæmpe rabatter, men det lille tyske Ulrich Natürlich, økologisk, certificeret og testet ”Sehr Gut”. Det var der nok ikke mange som havde gættet.

Algefjerner

Efter 2 dage

Efter 2 dage

Kom algerne til livs..!

Hvert forår og hvert efterår er det det samme. Vi med hus og have rammes og generes af grønne alger som sætter sig fast på fliserne, havemøblerne, tagene og i drivhuset. Hvert år skal vi på den igen for at få algerne væk igen.

De grønne alger skader vores hustage, men i stedet for at betale et par tusind for at få et firma til at fjerne algerne, kan man let fjerne dem selv.

Firma Reinholt har udviklet en professionel algefjerner, som de kalder Decion 9,9 %, som fjerner algerne, bare ved at sprøjte algefjerner på de angrebne områder f.eks. med en simpel havesprøjte. Algerne dør i løbet af 1-2 dage, bliver grå og slipper deres greb i underlaget og når den næste regnbyge kommer forbi, skylles de døde grå alger bort.

Decion algefjerner kan købes på nettet hos DEXUS, som endvidere har vist en række før / efter billeder, så man direkte kan se effekten ved brug af denne effektive algefjerner. Klik her for link til Decion algefjerner.

Gode råd om møbelpleje

Møbelpleje

Møbelpleje

Møbelpleje

Hos DEXUS får vi ofte spørgsmål om opfriskning af gamle møbler, ringe fra flasker og overflader der er blevet matte. Men der er ikke noget entydigt svar på hvordan pletterne fjernes og overfladen friskes op, for det afhænger af overfladen. Er bordpladen rå og ubehandlet, sæbe- eller oliebehandlet eller står overfladen lakeret.

Louise skriver til DEXUS, at deres spisebord i lakeret palisander har ringe fra flasker og er mat i overfladen og vil gerne vide hvilken olie hun skal bruge. Er der ringe fra flasker er den øverste tynde lakering helt sikkert slidt ned, men porrerne i træet er stadig lakeret, så en olie kan ikke trænge igennem. Derfor er DEXUS gode råd til Louise, at hun skal polere bordet med et polish produkt, French Polish som passer til netop palisander. Foruden det gode råd følger en forklaring på hvordan man polere et møbel.

Det kan være vanskeligt, at vurdere hvilken behandling man skal give sine møbler og desværre hører vi ofte om stærke rengøringsmidler som i god tro er blevet brugt. Hos DEXUS svarer vi gerne på spørgsmål omkring møbelpleje, der findes ingen forkerte spørgsmål og vi har hørt om lidt af hvert. Skriv til info@DEXUS.dk fortæl hvilken type møbel du har, hvilken træsort, hvor gammel det er og hvilken overfladebehandling det har fået. Ud fra disse oplysninger kan vi hjælpe dig godt på vej. Måske behøver du ikke skrive til os, for på vores hjemmeside ligger der allerede en række gratis råd i DEXUS Pletleksikon .

Problemer med gulvmopper?

KBM tørmoppe til opsamling af støv

KBM tørmoppe til opsamling af støv

Ofte får vi forespørgsler på DEXUS omkring rengøring, metoder og materialer og ofte er det gulve og gulvmopperne som volder vores kunder problemer. Forklaringen skyldes ofte indgroede gamle vaner og det faktum at selve gulvmoppen har udviklet sig teknologisk.

Tidligere blev gulve vasket med gulvskrubbe, gulvklude og masser af masser af vand pisket op med brun sæbe eller sæbespåner. Den traditionelle gulvklud blev efter mange år afløst, i hvert tilfælde hos rengøringsselskaberne, af forskellige typer af klud fastmonteret for enden af et skafte og dermed var gulvmoppen skabt. I samme periode ændrede gulvene karakter fra brædder og linoleon til paketgulve og laminatgulve, som slet ikke kan tåle den megen vand, som gulve tidligere blev vasket i. Den moderne moppe er lavet af flere typer kunststof fibre hvor de tyndeste vejer bare 0,23 gram pr. 9 km fiber i en KBM moppe, som anses for den professionelle hos rengøringsselskaberne.

En moderne microfiber moppe skyldes op i lunkent vand med nogle få dråber universal rengøringsmiddel til at bryde vandets overfladespænding, derefter presses vandet ud af moppen uden at den dog skal vrides. Den fugtige moppe køres rundt på gulvet i otte-taller, mens man går baglands. Der skal ikke bruges mere vand end, at gulvet er tørt efter bare 3-5-minutter. Efter ca. 15-20 m2 skal moppen skyldes op på ny.

Striber på gulve skyldes enten for meget sæbe, at moppen bliver kørt frem og tilbage i samme spor, at vaskevandet er beskidt eller at der har været brugt for meget vand på gulvet.

DEXUS

Ærlige vaske og rengøringsmidler

TV2 programmet Basta har endnu engang testet vaske- og rengøringsmidler og denne gang var det Ecover som var i fokus. Ecover giver i deres markedsføring og på emballagen kunderne det indtryk, at produkterne er både naturlige og miljøvenlige. Men TV2 Basta dokumenterede, at Ecover produkterne ikke er så hudvenlig og miljøvenlig, som de giver sig ud for. Ecover indeholder blandt andet det allergifremkaldende parfumestof Limonene og det stærkt miljøbelastende stof Bronopol.

I et tidligere program blev vaskemidlet Ariel Excel Gel 15 grader testet. Tøj blev indsmurt med forskellige pletter og efterfølgende vasket ved forskellige temperaturer. Konklusionen var, at Ariel Excel Gel ikke fjerner pletter på vaskeprogrammer ved hverken 15, 30 eller 40 grader. En tysk test giver det samme produkt dumpekarakter.

Det er interessant, at Ecover og Ariel har store markedsandele i Danmark, når andre producenter har bittesmå markedsandele f.eks. ULRICH NATÜRLICH der tilbyder produkter som både er testet effektive, er miljøvenlige, uden farve og parfume, uden petrokemiske stoffer, uden allergifremkaldende stoffer, uden konserveringsmidler, ikke testet på dyr og samtidig billigere fordi koncentrationen er højere. Men ULRICH NATÜRLICH har valgt den strategi, at deres økologiske produkter SKAL være billige, derfor er der ikke penge til markedsføring hverken for importøren og forhandlerne.

Markedsføring, markedsføring og atter markedsføring skal der til for at slå igennem, men hvordan får ULRICH NATÜRLICH en bare rimelig markedsandel, når konkurrenterne er stenrige multinationale firmaer? Hvordan kan DEXUS og andre forhandlere få fortalt de mange danskere, som ønsker bæredygtige, naturlige og økologiske produkter, at ULRICH NATÜRLICH har netop de produkter, de efterspørger når midlerne til massiv annoncering ikke er til stede?