Problemer med gulvmopper?

KBM tørmoppe til opsamling af støv

KBM tørmoppe til opsamling af støv

Ofte får vi forespørgsler på DEXUS omkring rengøring, metoder og materialer og ofte er det gulve og gulvmopperne som volder vores kunder problemer. Forklaringen skyldes ofte indgroede gamle vaner og det faktum at selve gulvmoppen har udviklet sig teknologisk.

Tidligere blev gulve vasket med gulvskrubbe, gulvklude og masser af masser af vand pisket op med brun sæbe eller sæbespåner. Den traditionelle gulvklud blev efter mange år afløst, i hvert tilfælde hos rengøringsselskaberne, af forskellige typer af klud fastmonteret for enden af et skafte og dermed var gulvmoppen skabt. I samme periode ændrede gulvene karakter fra brædder og linoleon til paketgulve og laminatgulve, som slet ikke kan tåle den megen vand, som gulve tidligere blev vasket i. Den moderne moppe er lavet af flere typer kunststof fibre hvor de tyndeste vejer bare 0,23 gram pr. 9 km fiber i en KBM moppe, som anses for den professionelle hos rengøringsselskaberne.

En moderne microfiber moppe skyldes op i lunkent vand med nogle få dråber universal rengøringsmiddel til at bryde vandets overfladespænding, derefter presses vandet ud af moppen uden at den dog skal vrides. Den fugtige moppe køres rundt på gulvet i otte-taller, mens man går baglands. Der skal ikke bruges mere vand end, at gulvet er tørt efter bare 3-5-minutter. Efter ca. 15-20 m2 skal moppen skyldes op på ny.

Striber på gulve skyldes enten for meget sæbe, at moppen bliver kørt frem og tilbage i samme spor, at vaskevandet er beskidt eller at der har været brugt for meget vand på gulvet.

DEXUS

Leave a Reply

NoFollow Plugin made by Web Hosting