Archive for the ‘web-shop’ Category

Hallo Google, jeg er her…

PICT0374

Om at blive kendt…

En webshop starter som lille, meget lille. Ingen bortset fra de nærmeste venner og bekendte kender til det arbejde, der er lagt i at få hele projektet op at køre. Undervejs skal der tages stilling til 100-vis af ting, ting man i sin vildeste fantasi aldrig havde drømt om.

Arbejdet med tekster (de rigtige i forhold til søgemaskiner), priser (de rigtige, så der kan tjenes penge), PBS (Dankort og andre kreditkort), foto (som kan overbevise kunderne) og det generelle layout tager måneder inden webshoppen kan gå i luften.

 

Jeg er færdig og hvad så?

Men hvad gik der galt. Vores webshop eller profil side er uploaded på internettet, men ingen finder vej til vores fantastiske side, som vi ellers har lagt så stort arbejde i. Hvad har vi gjort galt? Ikke nødvendigvis noget.

Det handler om at blive indekseret. Google og andre søgemaskiner scanner med jævne mellemrum de servere hvor vores hjemmesider og shop ligger hosted. For de store websites, med flere daglige opdateringer sker dette dagligt, men for nye og døde hjemmesider kan der let gå en måned mellem hver Google indeksering.

 

Link building

Man kan øge Googles interesse ved at lave link building hvilket vil sige, at få sider som for Google er interessante til at linke til den side som har svært ved at komme i gang. Ved nu i denne artikel, at nævne www.munkholminfo.dk og lave et link til siden Munkholm blevet lidt mere interessant for Google, der er blevet lavet en lille link building.

Der er ingen faste terminer for hvornår Google eller andre søgemaskiner kikker forbi. Munkholminfo blev således ikke indekseret de første 30 dage, hvor imod www.YAZ.dk blev indekseret efter bare 4-5 dage. Det gode råd til dig med den nye hjemmeside er link building kombineret med lidt tålmodighed.

Det er så dejligt med respons

Anmeld virksomheder på Trustpilot

Anmeld virksomheder på Trustpilot

Når jeg handler på nettet, ved jeg jo godt at det ikke er det samme som at komme ind i en fysisk butik…men alligevel har jeg nogle gange den følelse af at være blevet taget ved hånden og vist rundt på hylderne. Og det tror jeg er supervigtigt i en netbutik – både når jeg står på den ene og den anden side af “disken”.

Gør tryg og svar når du bliver spurgt
Jo, jeg ved godt at det tager tid – men for søren, hvor synes jeg det gør en forskel på hvor tryg jeg føler mig i en given netbutik at jeg får en relevant svar på de spørgsmål jeg stiller, og ikke bare en automatiseret mail. JEG VIL VIDE at der sidder en og tænker på mig som kunde…det er måske nok lidt corny, men det vil jeg, for ellers føler jeg mig ikke tryg.

Jeg har handlet både rigtig gode og rigtig dårlige steder – og steder ind imellem, hvor man bare tænker, nå jamen jeg fik da hvad jeg bad om.

De, for mig, dårlige oplevelser er hvor varerne ikke kommer frem og jeg som kunde nærmest bliver spurgt om det mon ikke er mig der er noget galt med…tro mig jeg var gal! :) Hvor der er forsinkelser, eller butikken slet ikke kan levere varer der skulle være på lager – og i stedet for at kontakte mig, venter på at jeg rykker for min ordre.

De gode oplevelser er ikke nødvendigvis der hvor der ikke sker forsinkelser eller andre småproblemer – men der hvor jeg bliver taget seriøst som kunde, bliver kontaktet hvis der er noget i gære. Hvor de tager sig tid til at svare på små besynderlige spørgsmål – uden at jeg behøver at føle at jeg beder om for meget.

Som handlende vil jeg være en af “the good guys”
Mit mål som ehandlende har altid være at være en af “de gode” – jeg sover bedre om natten hvis jeg ved at jeg har opført mig pænt og respektfuldt overfor mine kunder og hvem jeg ellers kommer i nærheden af.

Og hvor er det 10x skønnere at få en glad kunde efter en reklamation, hvor det bliver tacklet på en ordentlig måde, end at sidde tilbage med en utilfreds kunde, der ikke mener hun fik hvad hun kom efter. Selvfølgelig skal der være grænser hvor hvor man lægger sig ned og ruller rundt som en anden dresseret hund…men jeg har heldigvis så søde kunder at jeg faktisk endnu ikke er nået derud hvor vi ikke har kunnet finde fælles fodfæste. 7-9-13… :)

Jeg bruger selv Trustpilot, når jeg skal handle…
Der er efterhånden mange forskellige sites hvor man som kunde kan lægge anmeldelser af enten produkter eller butikker – især indenfor elektronikbranchen. Jeg checker generelt altid anmeldelser inden jeg handler et nyt sted…for butikker bruger jeg Trustpilot – og for enkelte varer bruger jeg diverse fora som f.eks. Slyngebarn for stofbleer og den slags.

Du kan evt. google anmeldelser af den vare du har kig på eller navnet på den butik du gerne vil handle i. Netop sådan et site som Trustpilot ranker rigtig godt på google, så du kan hurtigt få en idé om butikken blot ved at google den og kigge på søgeresultaterne.

Som virksomhed bruger jeg Trustpilot til at finde ud af hvad mine kunder synes om min butik…jeg kan få af vide hvad du som kunde gererelt er glad for og hvad der ikke fungerer – hvad der gør en forskel når du handler hos mig.

Så jeg opfordrer altid mine kunder til at anmelde Ko og Ko på Trustpilot, og jeg anmelder altid selv når jeg har handlet et sted. Det giver mig en stemme og en mulighed for at lufte min tilfredshed eller det modsatte – og det giver butikken mulighed for at svare…

En supergod erfaring…

Eksempel på stylesheet fra Green Baby

Eksempel på stylesheet fra Green Baby

Ko og Ko har egentlig altid været en basisvare-butik, men her til efteråret kommer der en masse nye varer i butikken der er mere sæsonprægede. Det var temmelig svært at vælge styles ud blandt et hav af flotte muligheder så jeg håber da at jeg får ramt noget af det rigtige…især har jeg jo, som drengemor, temmelig svært ved pigetøj :)

Her i sommer fik jeg den brilliante idé (hvis jeg skal sige det selv) at forsøge at samle en “shopping-gruppe”, folk fra lige præcis mit kundesegment, men spredt over hele landet og af forskellig grad af øko-freakiness. Og via Ko og Ko´s Facebook-side fik jeg samlet et ekspertpanel på 10 kvinder/mødre – fantastisk!

De skønne kvinder, hvor de fleste er kunder i butikken, fik tilsendt katalogerne på sommervarerne 2011 og har siden meldt tilbage med de styles de kunne finde på at købe – og det sjove er at de i mange tilfælde har været ret enige, og det i flere tilfælde var varer jeg ikke selv ville have valgt.

Find hjælp på Facebook

Find hjælp på Facebook

Nu bliver det så spændende at se om vi i fællesskab har valgt netop de ting der sælger – der er i hvert fald meget større sandsynlighed for at det rammer rigtigt nu end da jeg sad alene med det – det kan jeg så melde tilbage om til næste sommer…:)

 Men det har været en rigtig god lektion for mig i hvad man kan bruge netværk til, og at man ikke skal være bange for at spørge selv sine kunder til råds – de har bare været superglade for at få lidt insiderviden om hvad der kommer af nye varer.

En enkelt skrev endda at det ikke var mig der skulle takke hende, men omvendt eftersom det havde været smaddeskægt at være med…men jeg takker nu alligevel, for hjælpen er uvurderlig!

Hvorfor skal du som forbruger handle på nettet?

Handel sikkert på internettet

Handel sikkert på internettet

Der skrives meget om e-handel i medierne. For det meste historier om, hvor meget de e-handlende snyder dig og om hvor farligt det er for dig som forbruger at handle på nettet. Nogle gange så meget, at man engang imellem godt kan mistænke de fysiske butikker for at plante den slags historier.

Faktum er dog, at vi er blevet meget mere trygge ved at handle på nettet og faktisk påtænker knap otte ud af ti danske internetbrugere at handle på nettet i nærmeste fremtid, ifølge E-handelsfonden (nyhedsbrev 29. juli, 2010). Det kan jeg godt forstå, for kigger man på fordelene ved nethandel, så vinder de i den grad over grunde man må have til ikke at handle på nettet:

Fordele og plusser ved nethandel:

 1. Det er nemt at handle på nettet.
  Du kan handle, når det passer dig og du får dine varer bragt lige til døren.
 2. Din handelsplads er enorm.
  Du er ikke begrænset til de sædvanlige 20 til 30 lokale butikker i dit nærområde, men kan handle i butikker fra hele verden. Udbuddet af varer er mange gange større på nettet.
 3. Det er nemmere for dig at sammenligne priser og produkter.
 4. Som forbruger er du bedre sikret mod snyd, da der er skrappere krav til netbutikker i forhold til eksempelvis fortrydelsesret, for hvor der ALTID er minimum 14 dages fortrydelsesret for alle netbutikker, så er der derimod ingen krav til samme i de fysiske butikker.
 5. Bliver dit kreditkort misbrugt til e-handel, så er din chance for at få en ordentlig erstatning større end hvis det skete i en fysisk butik, da selvrisikoen falder væk ved udbetaling af erstatning.

Er du stadigvæk usikker på at handle på nettet, så kan du som forbruger sikre dig ved at følge nogle simple retningslinjer, når du handler på nettet:

 • Tjek netbutikkens leveringsbetingelser. Den skal have minimum 14 dages fortrydelsesret.
 • Betal altid med kreditkort, så er du på den sikre side og kan få dine penge tilbage, hvis du er blevet snydt.
 • Tjek virksomheden på nettet. Står den opført i cvr. registret? Har den fået gode eller dårlige anmeldelser på eksempelvis www.firmatjek.dk, www.nettjek.dk eller www.trustpilot.dk?
 • Tjek pris og produkt andre steder på nettet, før du beslutter dig.

En god oplevelse…

tegning sejlsport

Medaljer til sejlsport

Da vi stod og skulle finde medaljer til vores lokale regatta fandt vi netbutikken billige pokaler efter en google-søgning. De havde både de medaljer med gravering vi skulle bruge, og et hav af andre præmie-ting. Vi kunne bare plotte den tekst ind vi ville have og på nogle dage fik vi leveret lige det vi skulle have.

Vi skulle egentlig ikke have en pokal – men det endte alligevel med at regattaen nu har en fin vandrepokal, sådan kan det gå :)

Det er ikke første gang jeg handler på nettet – men der var nu nogle af de mere garvede i klubben der lige skulle overbevises om nethandlens fordele – og vi fik en rigtig god oplevelse hos BilligePokaler.dk – eller billige polakker, som der var en der kom til at kalde butikken :)

startwebshop.dk

 

Lad gå videre, lad gå videre…

Der er absolut ikke nogen grund til at plukke sig for hanens skyld og heller ingen grund til, at vi alle skal gøre os de samme – nogen gange dyrtkøbte erfaringer, brug dit netværk og spørg – de fleste vil dig det godt!

Ja, nogen gange er det ikke en gang nødvendigt at spørge,  der er masser af gode råd at hente f.eks. på siden her www.startwebshop.dk der er et artikelkatalog med fokus på nethandel. Her finder du interwieves og portrætter af webshopejere og interessante artikler om markedsføring, søgeoptimering, sociale medier og meget mere.

Lad gå videre, lad gå videre – vi kommer alle sammen langt ved at dele!