Author Archive

Hos KbyK kan du trygt købe smykker

Logotags fra KbyK

Logotags fra KbyK

Hos KbyK er det håndværket og glæden ved at lege med perler, sten, metaller og mange andre spændende materialer, der er i højsædet. For at sikre, at du får den kvalitet, som du har fortjent, så er KbyK medlem af Ædelmetalkontrollen og underlagt dennes kontrol. Det betyder at alle produkter er stemplet med både et holdbarhedsstempel (f.eks. 925s) og et navnestempel, for at sikre, at du får den kvalitet, som du betaler for.

Holdbarhedsstemplet angiver i ‰ (tusindedele) hvor meget ædelmetal et smykke indeholder.
Ifølge lovgivningen skal sølv indeholde mindst 800 ‰. Typisk indeholder produkter af sølv 925 ‰, altså 92,5 %, sølv og 7,5 % af et andet metal. Typisk kobber. Derfor stemples det med angivelsen 925, 925s eller sterling. Hos KbyK benyttes fortrinsvist sterlingsølv eller finsølv 999 ‰. Sidstnævnte er dog noget mere skrøbeligt end Sterlingsølv.
Smykker af guld skal indeholde mindst 333 ‰. Det er tilladt sammen med ‰-angivelsen at bruge den gamle betegnelse karat. En karat er 1/24 finguld; 18 karat er 18/24, som er lig med 750 ‰ finguld. KbyK har ikke guldsmykker, men arbejder i stedet for med forgyldt sterlingsølv (typisk 14-22 karat).

Navnestemplet angiver, hvem der har fremstillet sølv eller guldproduktet og er eksempelvis en forkortelse af håndværkerens navn.
Små enkeltdele i sølv, som vejer under 3 gram er undtaget for kravet om at blive holdigheds- og navnestemplet.

Denne sikkerhed er ikke helt uvæsentligt for dig som forbruger, idet det stadigvæk i mange lande er almindeligt at blande sølv med f.eks. bly eller nikkel. Dette er ikke tilladt i Danmark og EU. Desværre kan det som forbruger være svært at gennemskue og netop derfor er det vigtigt at holde øje med holbarheds- og navnestempler samt tjekke om ens smykkemager er underlagt kontrol fra Ædelmetalkontrollen.

Hvorfor skal du som forbruger handle på nettet?

Handel sikkert på internettet

Handel sikkert på internettet

Der skrives meget om e-handel i medierne. For det meste historier om, hvor meget de e-handlende snyder dig og om hvor farligt det er for dig som forbruger at handle på nettet. Nogle gange så meget, at man engang imellem godt kan mistænke de fysiske butikker for at plante den slags historier.

Faktum er dog, at vi er blevet meget mere trygge ved at handle på nettet og faktisk påtænker knap otte ud af ti danske internetbrugere at handle på nettet i nærmeste fremtid, ifølge E-handelsfonden (nyhedsbrev 29. juli, 2010). Det kan jeg godt forstå, for kigger man på fordelene ved nethandel, så vinder de i den grad over grunde man må have til ikke at handle på nettet:

Fordele og plusser ved nethandel:

 1. Det er nemt at handle på nettet.
  Du kan handle, når det passer dig og du får dine varer bragt lige til døren.
 2. Din handelsplads er enorm.
  Du er ikke begrænset til de sædvanlige 20 til 30 lokale butikker i dit nærområde, men kan handle i butikker fra hele verden. Udbuddet af varer er mange gange større på nettet.
 3. Det er nemmere for dig at sammenligne priser og produkter.
 4. Som forbruger er du bedre sikret mod snyd, da der er skrappere krav til netbutikker i forhold til eksempelvis fortrydelsesret, for hvor der ALTID er minimum 14 dages fortrydelsesret for alle netbutikker, så er der derimod ingen krav til samme i de fysiske butikker.
 5. Bliver dit kreditkort misbrugt til e-handel, så er din chance for at få en ordentlig erstatning større end hvis det skete i en fysisk butik, da selvrisikoen falder væk ved udbetaling af erstatning.

Er du stadigvæk usikker på at handle på nettet, så kan du som forbruger sikre dig ved at følge nogle simple retningslinjer, når du handler på nettet:

 • Tjek netbutikkens leveringsbetingelser. Den skal have minimum 14 dages fortrydelsesret.
 • Betal altid med kreditkort, så er du på den sikre side og kan få dine penge tilbage, hvis du er blevet snydt.
 • Tjek virksomheden på nettet. Står den opført i cvr. registret? Har den fået gode eller dårlige anmeldelser på eksempelvis www.firmatjek.dk, www.nettjek.dk eller www.trustpilot.dk?
 • Tjek pris og produkt andre steder på nettet, før du beslutter dig.

Julekonkurrence hos KbyK.dk

Der trækkes lod om disse øreringe på søndag

Der trækkes lod om disse øreringe på søndag

Så er det jul og det skal fejres. Og hvordan gør man det andet end med en stor JULEKONKURRENCE?
Hver eneste søndag i advent trækker KbyK lod om et udvalgt smykke blandt alle de, der er fans af KbyKs side på Facebook.
Så er du ikke fan, så skynd dig ind og bliv det…

KbyKs fanside

KbyK i Jyske Vestkysten

LogoJa så er der gode nyheder fra KbyK. Jydske Vestkysten var så flinke at omtale mine smykker i deres Tips og Trends tillæg i fredags. Og tak for det. det har væltet ind med ordrer på de omtalte smykker siden og det kan man jo ikke klage over.

Læs omtalen fra Jydske Vestkysten her.

Så er der også nyt fra KbyK

Lidt nyt fra KbyK - vind sættet på Kvindeguiden.

Lidt nyt fra KbyK - vind sættet på Kvindeguiden.

Ja så kunne jeg også blive aktiv på bloggen…

Nu har jeg snart siddet og leget med min webshop i et års tid og har lært MEGET og har haft det rigtig sjovt imens. Glæder mig til julesalget, som lige så stille er gået i gang.

I anledning af julen deltager KbyK i Kvindeguidens julekalender, så hold øje med søndag d. 13. december, hvor du kan vinde sættet på billedet til højre. En lækker lille julegave til dig selv :-)

Her op til jul vil jeg lige slå et slag for de lækre smykkeæsker fra KbyK. Her er der ikke noget med plastikæsker eller organzaposer. Hos KbyK finder du de flotte enkle æsker med grøn filt eller de eksklusive æsker i rødt eller sort læderlook.
Lige nu er alle smykkeæsker sat ned med 25% – så er der ingen undskyldning for ikke at pakke dine smykkegaver pænt ind.
Kan du klare dig uden æsker, så pakke KbyK naturligvis pænt ind og sender julegaverne direkte hjem til dig i god tid inden juleaften, hvis du betiller inden 20. december.