Hvorfor skal du som forbruger handle på nettet?

Handel sikkert på internettet

Handel sikkert på internettet

Der skrives meget om e-handel i medierne. For det meste historier om, hvor meget de e-handlende snyder dig og om hvor farligt det er for dig som forbruger at handle på nettet. Nogle gange så meget, at man engang imellem godt kan mistænke de fysiske butikker for at plante den slags historier.

Faktum er dog, at vi er blevet meget mere trygge ved at handle på nettet og faktisk påtænker knap otte ud af ti danske internetbrugere at handle på nettet i nærmeste fremtid, ifølge E-handelsfonden (nyhedsbrev 29. juli, 2010). Det kan jeg godt forstå, for kigger man på fordelene ved nethandel, så vinder de i den grad over grunde man må have til ikke at handle på nettet:

Fordele og plusser ved nethandel:

  1. Det er nemt at handle på nettet.
    Du kan handle, når det passer dig og du får dine varer bragt lige til døren.
  2. Din handelsplads er enorm.
    Du er ikke begrænset til de sædvanlige 20 til 30 lokale butikker i dit nærområde, men kan handle i butikker fra hele verden. Udbuddet af varer er mange gange større på nettet.
  3. Det er nemmere for dig at sammenligne priser og produkter.
  4. Som forbruger er du bedre sikret mod snyd, da der er skrappere krav til netbutikker i forhold til eksempelvis fortrydelsesret, for hvor der ALTID er minimum 14 dages fortrydelsesret for alle netbutikker, så er der derimod ingen krav til samme i de fysiske butikker.
  5. Bliver dit kreditkort misbrugt til e-handel, så er din chance for at få en ordentlig erstatning større end hvis det skete i en fysisk butik, da selvrisikoen falder væk ved udbetaling af erstatning.

Er du stadigvæk usikker på at handle på nettet, så kan du som forbruger sikre dig ved at følge nogle simple retningslinjer, når du handler på nettet:

  • Tjek netbutikkens leveringsbetingelser. Den skal have minimum 14 dages fortrydelsesret.
  • Betal altid med kreditkort, så er du på den sikre side og kan få dine penge tilbage, hvis du er blevet snydt.
  • Tjek virksomheden på nettet. Står den opført i cvr. registret? Har den fået gode eller dårlige anmeldelser på eksempelvis www.firmatjek.dk, www.nettjek.dk eller www.trustpilot.dk?
  • Tjek pris og produkt andre steder på nettet, før du beslutter dig.

Leave a Reply

NoFollow Plugin made by Web Hosting