Hvide fuger på 1 minut

oprensning af fuger

oprensning af fuger

Mosaikfliserne er valgt efter en lang udvælgesesproces. Når mosaikken er valgt, så vælges farven på fugerne, hvor valget reelt står mellem hvid, lys grå, mørk grå også kaldet sort. Resultatet er et smukt gulv som dette mosaikgulv.

Gulvet ibrugtages og gulvet begynder så småt at blive “brugt” og i denne henseende menes beskidt.

Professionelt er der tale om to typer af rengøring fordi der er tale om to typer overflader. Mosaik er glasserede blanke brændte miniature klinker, som har en glat og hård overflade. Fugerne er til gengæld ru med micro huller, revner og sprækker hvor først skidt siden bakterierne kan få fodfæste.

Den daglige rengøring at gulve af klinker, uanset om der er tale om mosaik eller almindelige brændte klinker foregår på den samme måde og med et helt almindelig Universal rengøringsmiddel opløst i lunkent vand. Universal rengøringsmiddel er fedtløsnende og fjerner overflade skidt og snavs og de rigtige produkter efterlader en blank overflade. For meget rengøringsmiddel giver streger af sæberester og opløst skidt.

Fugerne bliver imidlertid over tid mere grå, specielt hvor vi færdes. Universal rengøringsmidler kan kun delvis holde specielt de hvide fuger hvide. Nogle rengøringsmidler indeholder imidlertid en smule voks, som forsegler overfladen og et af disse produkter er Marmorit. Men voks opløses i vand, derfor vaskes den forsejlende voks væk næste gang gulvet vaskes med et almindeligt vaskemiddel. Marmorit og andre porrefyldende produkter  udskyder tidspunktet for grundrengøring af fugerne.

Er fugerne imidlertid blevet grå, så har skidtet har sat sig i de føromtale porre, revner og sprækker. For at dybderense fugerne skal rengøringsmidlet være aktivt på en anden måde end universal rengøringsmidlet. Fugerne renses med en kalkfjerner. En kalkfjerner er en syre og kommer du den ufortynnet på fugerne vil disse bruse op og skidtet vil løsnes. Skrub de fugtige fuger med en fugebørste eller en gammel tandbørste og efter bare 30-60 sekunder er fugerne rene, hvorefter du skal fjerne kalkfjerneren, neutralisere syren og fjerne den løsnede skidt, det gøre med rigeligt rent vand.

Det anbefales, at fugerne rengøres partielt, hvilket vil sige delområde efter delområde. Da kalkfjerner er en syre, så anbefales brug af handsker. Nogle kalkfjerner er så kraftige at åndedrætsværn er nødvendigt,

alternativt åbnes vinduer og døre for gennemtræk.

 

 

Leave a Reply

NoFollow Plugin made by Web Hosting