Author Archive

Moderne stofbleer vinder frem

Moderne stofbleer bliver mere og mere populære, og flere og flere får mod på at prøve det af – skønt! :)

Interessen øges måned for måned

Jeg har hos Ko og Ko, som den største forhandler af moderne stofbleer herhjemme, et rimeligt godt indblik i brugen af stofbleer og kan se at det øges måned for måned efterhånden som der kommer mere fokus på.

Der er forskellige grupper på Facebook og en hel del forskellige stofble-blogs hvor du kan få flere oplysninger og hjælp til at komme i gang.

prøvepakke med stofbleer til hjemlån

Lån en prøvepakke med stofbleer hjem i 14 dage.

Lånepakkerne er et stort hit

I butikken er lånepakker med stofbleer konstant udlånt. De kan hjælpe til at få afklaret om stofbleer er noget for dig og din familie – og i mange tilfælde er det med positivt resultat.

Lånepakkerne indeholder et udvalg af forskellige moderne stofbleer, blebukser og tilbehør, og du har den hjemme i 14 dage. Det giver dig god mulighed for at få testet bleerne i din egen husholdning og på dit eget barn i stedet for blot at læse om dem.

Det en lånepakke dog ikke kan, er at give dig den fulde oplevelse af at bruge stofbleer, da der skal en del flere til for at kunne bruge dem døgnet rundt – men det kan give den en god fornemmelse for hvad det hele drejer sig om, hvordan stofbleerne virkelig ser ud, hvordan de skal vaskes osv.

Du kan også købe en prøvepakke med lidt forskelligt

Er du ikke interesseret i en prøvepakke til hjemlån kan du vælge at købe lidt forskellige stofbleer. Jeg vil altid anbefale dig at prøve bleerne af inden du investerer stort – ikke alle stofbleer passer til alle blebørn. Nogle er tykke, andre tynde, nogle tisser meget andre lidt.

Men prøv de bleer af du er interesseret i, så er du sikrere når du skal handle ind for alvor. Det er jo brandærgerligt at købe 25 bleer, det så ikke fungerer optimalt.

Kig på Stofble-Skolen for en masse gode tips til at komme i gang med stofbleer

Hvis du gerne vil vide om at komme godt i gang med stofbleer, kan jeg anbefale dig at kigge nærmere på Stofble-skolen – der er samlet en masse nyttig viden, når du skal i gang. Der er en lille “ordbog” over stofble-lingoen samt en stofblevælger, der kan give dig et fingerpeg om hvilken stofble der kunne passe til netop jeres barn og behov.

Babylegs benvarmere – nu hos Ko og Ko!

De amerikanske Babylegs benvarmere er specialdesignede benvarmere til baby og småbørn – der passer helt ned til str. nyfødt.

Babylegs - et godt tilbehør til stofbleer

Det er nemt at skifte ble når I bruger Babylegs benvarmere

Babylegs er helt enkle og består af godt strækbare rør med rib foroven og forneden. Det gør, at de sidder godt til og kan pose uden at falde ud over foden hvis de er for lange. Benvarmerne fås i både konventionel og økologisk bomuld – vi har hos Ko og Ko valgt at forhandle de økologiske Babylegs, for at give dit barn det reneste produkt.

Der er mange gode praktiske årsager til at vælge Babylegs til dit barn:

 • du behøver ikke bøvle med bukser eller strømpebukser, men kan i mange tilfælde nøjes med benvarmerne – især i den varmere tid.
 • de beskytter kravlende babyknæ mod skrammer.
 • de varmer benene, samtidig med at fødderne er fri til at holde et godt “greb” om gulvet når baby begynder at gå.
 • de fås i et hav af flotte friske farver
 • når baby vokser ud af benvarmerne, kan de bruges til andre ting og til større børn som arm- eller håndledsvarmere
 • og som det sidste, men bestemt ikke mest uvæsentligste – de er supercute!

Babylegs med stofbleer – og pottetræning

Babylegs er et superfint “accessory” til stofbleerne, da de gør, at du ikke skal tage bukserne eller strømpebukserne af og på hvis det skal gå hurtigt med bleskift eller en tur på potten når I når dertil.

De fås i to størrelser:

 • Babylegs Newborn – passer til babyer ca. 0-6 mdr og har en længde på ca. 21 cm
 • Babylegs Regular – passer til de lidt støre babyer/småbørn og har en længde på ca. 33 cm

Udsalg og en masse nye varer hos Ko og Ko

Ko og Ko holder et mindre vinter-udsalg med gode tilbud på stofbleer, på uldent undertøj til børn og en del andre gode sager.

Som noget nyt har vi introduceret en “glemmekasse”, hvor du finder en masse forskellige ting der har forputtet sig på lageret og som nu bare skal væk. Priserne er helt i bund, og der er allerede mange varer der er solgt – skønt! :)

Vinterudsalg hos Ko og Ko

Vinterudsalg hos Ko og Ko – stofbleer, tøj og tilbehør

Ko og Ko har taget en mindre drejning den sidste tid så vi lægger mere og mere vægt på salg af stofbleer og blebukser – hellere et bedre og større udvalg der end at sprede lageret over for mange varegrupper. I foråret kommer der en masse nye varer; både nye mærker i stofbleer, men også en helt ny kategori.

Babylegs benvarmere- og armvarmere til de lidt større :)

Babylegs benvarmere- og armvarmere til de lidt større :)

Vi har fundet nogle rigtig gode leverandører på økologiske produkter til de allermindste pus, de for tidligt fødte. Der bliver både økologisk præmatur-tøj i økologisk bomuld og økologisk uld – hvoraf kronen på værket bliver de håndstrikkede varer i ren økologisk merinould. Præmature – eller “for tidligt fødte” børn – har endnu ikke udviklet den indre termostat og kan derfor have svært ved at holde på varmen. Derfor er uld et supergodt valg – og allerhelst økologisk uld, så du er sikker på at det ikke indeholder kedelige kemiske stoffer.

Som en anden ny leverandør har vi fundet det amerikanske mærke Babylegs. Babylegs benvarmere fås til baby og småbørn – geniale til brug med stofbleerne i stedet for at trække bukser op om bagdelen. Babylegs fås i mange forskellige flotte farver og mønstre og vi har i begyndelsen valgt at koncentrere os om de økologiske af slagsen. Og behøver jeg sige at vi glæder os til at få dem? :)

 

 

Olivias tryllesalve – det rene trylleri til tør hud

Olivias tryllesalve - købe den hos Ko og Ko!

Olivias Tryllesalve – genial til tør og sprukken hud!

Olivias Tryllesalve blev til fordi Louise Marie Törnqvist havde problemer med at finde en god økologisk salve til babys røde hale, og gav sig til at eksperimentere med sin egen opskrift…og det kan vi alle så nyde godt af nu, for tryllesalven er virkelig en rigtig, rigtig god universalsalve.

100% økologisk
Olivias Tryllesalve indeholder kun 3 rene økologiske ingredienser – ingen fyldstoffer eller kemisk skidt. Den indeholder sheasmør, olivenolie og bivoks og har en dejlig mild duft af bivoksen.

Der er ikke tilsat duftstoffer, for – som Loui selv skrive på sin hjemmeside – selv økologiske æteriske stoffer kan virke som stærke allergener, så de hører ingen steder hjemme i hudplejeprodukter. Og det er jeg da kun helt og fuldstændig enig i!

Brug den til tør, slidt og sprukken hud
Tryllesalven er superfin til tør og irriteret babyhud, f.eks. en rød ble”hale”, tørre kinder osv. Men den er også rigtig fin til sprukne brystvorter – og det gode er at med de få økologisk ingredienser behøver du ikke tørre den af inden baby tager fat 😉

Og lige en ekstra bonus…den hverken svider eller klør – så bliver det simpelt hen ikke bedre end Olivias Tryllesalve!

 

Woolly me – købe uldundertøj med 20% rabat

Woolly me er en storkøbs-shop med økologisk uldundertøj til børn og voksne – køber du over 20 dele samlet får du 20% rabat. Ganske enkelt og gennemskueligt! :)

Butikken er et samarbejde mellem to firmaer, der begge er velsonderet på øko-uldmarkedet.

 • Naturlig Beklædning, der “til daglig” sælger økologiske uldvarer, strikkegarn og filtet kunsthåndværk både via den fysiske butik i Bramslev Bakker ved Hobro og via netbutik. Naturlig Beklædning drives af Anne Bak Markers, økologisk fåreavler og kunsthåndværker.
 • Netbutikken Ko og Ko, der drives af Mette Òsland Pedersen og som har haft økologisk uldundertøj i sortimentet siden opstarten i 2007. Ko og Ko sælger – udover uldundertøj – hovedsageligt stofbleer og ammegrej.

Hos Woolly me kan du få vinter-undertøj i økologisk uld samt i økologisk uld med silke – og til både børn og voksne. Butikken henvender sig til alle der bruger uldundertøj i den kolde tid; ude-idrætsforeninger, børnehaver og andre institutioner og naturligvis også store familier eller venner der vælger at bestille sammen.

Se udvalget af:

Ammepuder – en rigtig god hjælp

amning-2012Ammepuder kan være en rigtig god hjælp – både når du amme, men også når du flaskemader dit lille barn. Man kan godt overveje om det er en overflødig ting, men har man først haft en ville man nok helst ikke undvære den :)

Du kan sagtens sidde med hynder og sofapuder proppet ind her og der – men med en ammepude har du styr på både baby og pude, og behøver ikke sidder og bekymre dig for om du taber det ene eller det andet i kampens hede.

Udover at støtte barnet så det ligger godt og trygt, så kan ammepuden give dig støtte når du skal sidde i længere tid ad gangen og amme…eller give flaske. Man kommer nemt til at sidde skævt eller til at spænde for at holde på barnet, men kan slappe bedre af i den tid det tager.

Mange vælger at købe ammepuden allerede inden barnet fødes for at bruge den som ekstra-pude i sengen i den sidste periode af graviditeten – dem der har prøvet det ved hvor svært det kan være at få ballonmaven til at ligge behageligt 😉 Det kan især være en god idé at vælge en økologisk ammepude, hvis du vil sove med den, da du der bruger puden i rigtig lang tid ad gangen og du sveder måske i den så der kan frigives ubehagelig kemi. En ammepude med speltskaller er dejligt tung og blød i det og giver rigtig god støtte.

Når du er færdig med at amme kan en ammepude snildt få ander funktioner i hjemmet – den kan ligge bag ryggen på barnet og støtte det når det øver sig i at sidde, og du kan endda få runde betræk, der gør at ammepudens “ben” kan holdes sammen, så du får en rede barnet kan ligge og sove i. Har du ikke et rundt betræk kan du evt. bruge et lille stræklagen, bare sørg for at det holder puden godt sammen, så barnet ikke glider ned på det koldt gulv.

Undertøj i uld til børn og baby – perfekt til årstiden

Uldundertøj til børn fra tyske Engel Natur

Uldundertøj til børn fra tyske Engel Natur

Lige nu er den helt rette tid at gå i gang med uldundertøj til dine børn – lige nu hvor det er fugtigt og køligt uden for og hvor forkælelserne bare står i kø for at angribe alle og enhver! :)

Børneundertøj i uld har en masse fordele fremfor børneundertøj i f.eks. bomuld. Det er lunt og holder sig lunt selvom det bliver fugtigt – ulden kan optage 30% af sin egen vægt i væde uden at føles klam eller kølig. Væden ligger indkapslet i ulden og f¨r stille og roligt lov at fordampe.

Derudover isolerer uld rigtig godt – og bliver det blandet med silke har du et superbt produkt, der er superblødt og samtidig rigtig dejligt varmt. Meget uldundertøj til børn og baby laves i dag af den bløde uld og silke blanding, og det er et rigtig godt valg. Et produkt jeg dog ikke vil anbefale er blandingen af uld og bomuld – da bomulden hæmmer uldens vigtigste egenskaber og mere eller mindre gør dem ligegyldige…og hvorfor så vælge uld. Der er naturligvis forskel i kvaliteten på uld/bomuldsblandinger, og det billige giver dig kun en dårlig uldoplevelse og er i mine øjne næsten værre end ingenting da du får falsk tryghed.

Ko og Ko forhandler økologisk uldundertøj til baby og børn fra tyske Engel Natur – et firma der er kendt for supergod kvalitet og materialer man til enhver tid kan stå inde for. Al deres uld og bomuld er ren økologisk merinould, deres silke er konventionel men skånsomt produceret.

Babydyne i økologisk silke – hvem der bare var baby…

Silkedyne til baby - ypperste luksus!

Silkedyne til baby - ypperste luksus!

Nordic Comfort er et forholdsvis nyt dansk firma, der producerer de lækreste babydyner – og dyner til større mennesker, naturligvis :) – fyldt med økologisk silke. Du kender måske godt følelsen af at sove i en silkenatkjole eller py…forestil dig så at kunne svøbe dig i en hel dyne af silke – det må være den ypperste luksus :)

Giv din guldklump det bedste
Dit barn har fortjent at sove godt, lunt og sundt – derfor er silkedyner et rigtig godt valg. En silkedyne:

 • er dejligt let
 • er superisolerende – det giver en let og luftig dyne der stadig er dejligt varm
 • er vidunderligt blød
 • er fri for støvmider og bakterier da de ikke trives i silken

…og så kan Nordic Comforts baby dyne vaskes i maskinen, hvilket er meget væsentligt når vi taler dyner!

Til en babydyne hører en hovedpude…eller gør der?
En baby har i og for sig ikke behov for en hovedpude – men vil du give baby en pude, så sørg for at den er flad. Der er flere årsager til at en baby-hovedpude bør være flad, men den væsentligste er nok sikkerheden. Du kan læse mere om hvorfor baby skal have en flad hovedpude her!

Stort udsalg hos Ko og Ko!

Vi har lige startet vores – til dato – største og mest omfattende udsalg på økologisk babytøj og børnetøj med masser af varer sat ned med 30-60%

Babysæt med kjole og bloomers i økologisk bomuld

Babysæt med kjole og bloomers i økologisk bomuld

Hovedparten er sæsonvarer fra engelske Green Baby og Kite Kids – alle sommervarerne fra foråret er sat ned med 40%. Det giver en masse muligheder for at få fyldt skuffer og skabe med lækkert økologisk børnetøj til små penge.

Udsalg på Kite Kids  økologisk børnetøj: Kite Kids er økologisk børnetøj til de lidt større børn og fås helt op til str. 10-11 år. Det er meget gennemført og holder utroligt godt i brug og vask. Priserne er generelt i den lidt højere ende, men du får børnetøj der holder…også til barn nr. 2 og 3.

Udsalg på Green Baby babytøj:  Green Baby er økologisk babytøj og børnetøj til de mindre børn op til 4-5 år. Priserne er mere i middellejet og tøjet er i friske farver og søde snit. De bruger meget af de bløde stoffer som isoli, jersey og andre strækstoffer, men har også en stribe flotte modeller i lærred og denim.

Udover Kite Kids og Green Baby er en lang række andre varer; både økologisk børnetøj, stofbleer og tilbehør sat ned med 50-60%. Så der er masser af økologisk børnetøj på udsalg med supergode rabatter og vi glæder os til at pakker en pakke til dig :)

Og hvad får vi, som butik, ud af det…PLADS! Når de nye vintervarer begynder at vælte ind nytter det ikke at hylderne er fyldt med kortærmede t-shirts og shorts :) Og som en ekstra bonus er det ren feng shui at få ryddet op på lageret!

Så fede…

Lille Holger i sine seje longies

Lille Holger i sine seje longies

Økologiske longies og shorties i den lækreste bløde danske øko-uld – så bliver det ikke bedre :)

Det betaler sig at spørge
Ideén til at lave de stribede bukser kom såmænd fra en af mine trofaste kunder, der bare elsker striber – og så snart bukserne lå færdige var jeg ikke i tvivl om at det virkelig var en god idé :) Så det kan godt betale sig at spørge efter noget der ikke findes!

Der har nu ofte været nogle der efterspurgte økologiske shorties og longies, da de ellers kun fås i konventionel uld – og jeg har også haft både de gammeldags ribstrikkede lanolinblebukser og ensfarvede lange uldbukser…men det var først med striberne de nye seje shorties blev født.

Æhhh – hjælp, hvad snakker vi om?
Ups, undskyld – i stofbleverdenen kender de fleste til longies og shorties… Det er en betegnelse for uldne bukser der kan bruges som blebukser over en stofble – lange bukser hedder longies, korte bukser hedder shorties 😉

Bukserne har en kile bagpå, så de har lidt ekstra højde, og kan naturligvis snildt bruges som almindelige uldne bukser over en engangsble.

Uldens fordele som blebukser
Uldblebukser har en masse gode egenskaber, der gør at de kan være at foretrække fremfor PUL-blebukser

 • de er helt fri for kemi og plast-emner
 • de er 100% åndbare – du kan jo ligefrem se igennem dem :)
 • de er helt tætte, når de er korrekt behandlede med lanolin
 • de har ingen velcro eller andre stive lukninger
 • lanolinen gør ulden selvrensende, så de kun sjældent skal vaskes

Når du køber et par uldbukser hos Ko og Ko – om det så er de gammeldags ribstrikkede lanolinblebukser eller de nye fancy longies og shorties – er de behandlet med Naturlig Beklædnings lanolin-emulsion.

Det er en mild og meget effektiv lanolinkur der gør bukserne vandtætte og selvrensende – og som ikke indeholder nogen form for skadelig kemi. Emulsionen indeholder udelukkende ren lanolin, vand og lidt kokosolie, der er tilsat for at få fedt og vand til at blandes.

shorties-og-longies