Så fede…

Lille Holger i sine seje longies

Lille Holger i sine seje longies

Økologiske longies og shorties i den lækreste bløde danske øko-uld – så bliver det ikke bedre :)

Det betaler sig at spørge
Ideén til at lave de stribede bukser kom såmænd fra en af mine trofaste kunder, der bare elsker striber – og så snart bukserne lå færdige var jeg ikke i tvivl om at det virkelig var en god idé :) Så det kan godt betale sig at spørge efter noget der ikke findes!

Der har nu ofte været nogle der efterspurgte økologiske shorties og longies, da de ellers kun fås i konventionel uld – og jeg har også haft både de gammeldags ribstrikkede lanolinblebukser og ensfarvede lange uldbukser…men det var først med striberne de nye seje shorties blev født.

Æhhh – hjælp, hvad snakker vi om?
Ups, undskyld – i stofbleverdenen kender de fleste til longies og shorties… Det er en betegnelse for uldne bukser der kan bruges som blebukser over en stofble – lange bukser hedder longies, korte bukser hedder shorties 😉

Bukserne har en kile bagpå, så de har lidt ekstra højde, og kan naturligvis snildt bruges som almindelige uldne bukser over en engangsble.

Uldens fordele som blebukser
Uldblebukser har en masse gode egenskaber, der gør at de kan være at foretrække fremfor PUL-blebukser

  • de er helt fri for kemi og plast-emner
  • de er 100% åndbare – du kan jo ligefrem se igennem dem :)
  • de er helt tætte, når de er korrekt behandlede med lanolin
  • de har ingen velcro eller andre stive lukninger
  • lanolinen gør ulden selvrensende, så de kun sjældent skal vaskes

Når du køber et par uldbukser hos Ko og Ko – om det så er de gammeldags ribstrikkede lanolinblebukser eller de nye fancy longies og shorties – er de behandlet med Naturlig Beklædnings lanolin-emulsion.

Det er en mild og meget effektiv lanolinkur der gør bukserne vandtætte og selvrensende – og som ikke indeholder nogen form for skadelig kemi. Emulsionen indeholder udelukkende ren lanolin, vand og lidt kokosolie, der er tilsat for at få fedt og vand til at blandes.

shorties-og-longies

Leave a Reply

NoFollow Plugin made by Web Hosting