Spar penge på tøjvask

Danmarks billigste vaskemidler

Danmarks billigste vaskemidler

Vaskemidler på tilbud?

Hver eneste uge bombarderes vi med reklamer med tilbud på alle de kendte mærkevarer indenfor vaskemidler. Vi har alle set ”Prisbasker”, ”Gallapris”, ”Køb 5, betal for 4” og den klassiske ”Spar op til kr. 8,00”, men er vaskemidlerne så billige?

En ikke særlig videnskabelig undersøgelse af denne weekends reklamer fra Super Best, Fakta, Bilka, Netto og Lidl gav følgende resultat

Ariel: Vægt 1,36-1,8 kg / 667-1830 ml / pris pr styk kr. 38,-

Neutral: Vægt 831-1876 gram / 975 ml / pris for 2 stk 50,- (spar op til 38,95)

Det er uægte vanskeligt, at sammenligne ovenstående. Mon der er en særlig grund til, at man er gået bort fra 1,0 liter eller 1,0 kg? Lovgivningen er heldigvis på forbrugernes side, så prisen skal OGSÅ angives pr vask når der doseres efter forskrifterne. Prisen pr vask står altid med bitte små bogstaver på prisskiltet. Her er et par tal fra weekenden:

Ariel: Ingen før pris men på tilbud koster det 2,00 kr./vask.

Neutral: Før 3,41 kr./vask – tilbud 1,92 kr./vask.

Biotex: Før 2,28 kr./vask – tilbud 1,41 kr./vask (mærket kæmpe køb)

Et nyt vaskemiddel er kommet til det danske marked og fra deres side er strategien en ganske anden. Produkterne hedder Ulrich Natürlich og tøjvask produkterne er flydende vaskemiddel og i beholder af 1,00 – 5,00 – 10,00 og 25,00 liter. Produkterne er aldrig på tilbud. Ønsker du billigere produkter må du vælge en både emballagebesparende og større dunk med vaskemiddel.

Ulrich Natürlich laver udelukkende økologiske produkter, som i Tyskland i flere test har fået karakteren ”Sehr gut” og deres holdning er, at produkterne skal være så billige som overhovedet mulig, men derfor overrasker det nok alligevel de fleste, at økologisk tøjvask kan gøres billigere end tøjvaske med almindeligt vaskemiddel.

Ulrich Natürlich: 1,51 – 1,18 – 1,01 kr./vask (ved henholdsvis 1 – 5 – 10  liter)

Markeds billige produkt er ikke de store mærker med kæmpe rabatter, men det lille tyske Ulrich Natürlich, økologisk, certificeret og testet ”Sehr Gut”. Det var der nok ikke mange som havde gættet.

Leave a Reply

NoFollow Plugin made by Web Hosting