Derfor køber vi IKKE økologisk vaskemiddel

Økologiske vaskemidler BILLIGERE end traditionelle

Økologiske vaskemidler BILLIGERE end traditionelle

 

Tøjvask med et økologisk vaskemiddel er for dyrt, det er det svar, de fleste af vores kunder giver os på spørgsmålet om, hvorfor de IKKE bruger et økologisk vaskemiddel i stedet for et traditionelt vaskemiddel. Nogle kunder supplerer svaret med, at de udelukkende køber deres vaskemiddel, når det er på tilbud.

Vi har sat os for, at lave en lille test. Et hurtigt kik på weekendens mange reklamer fortæller, at normalpris stort set ikke eksisterer. Alle supermarkeder og discountbutikker har store rabatter f.eks. FØR 159,90 / NU 99,00.

Men hvordan sammenligner man prisen på 2,63 liter flydende vaskemiddel med 1 kg compact vaskepulver. Svaret er, at foruden prisen på produktet, skal det fremgå, hvad prisen er for en enkelt tøjvask. Prisen for en tøjvask står med småt, men finder du prisen pr. vask kan du sammenligne den med de andre vaskemidler uanset type.

Vores lille og ikke særligt videnskabelige test er lavet den 12. oktober 2009. Vi har kikket på de husstandsomdelte reklamerne, vi netop har modtaget og hos REMA1000, Netto, Bilka, Kvickly og Føtex var der tilbud på vaskemidler. Priserne herunder er rabatprisen, når rabatten ER fratrukket.

  • Ariel Traditionel 2,11 kr./vask,
  • Ariel sensitive color 1,58 kr./vask,
  • Ecover flydende 3,00 kr./vask,
  • Neutral 1,50 kr./vask,
  • Neutral storvask 1,46 kr./vask,
  • Biotex Color eller White 1,41 kr./vask,
  • Care 1,67 kr./vask.

Vores test kunne imidlertid ikke afgøre om økologiske vaskemidler er dyrere end traditionelle, for ingen økologiske vaskemidler var annonceret.  Ulrich Natürlich er en tysk fabrikant af økologiske vaskemidler og rengøringsmidler og deres filosofi er, at prisen SKAL VÆRE LAV, det er et krav fra Ulrich til deres leverandører, transportører og os som forhandler, for uden en lav pris får man ikke forbrugerne til at skifte fra et traditionelt vaskemiddel til et økologisk. Dette argument kan diskuteres med Ulrichs, men de er urokkelige i deres filosofi.

Hos DEXUS er der aldrig udsalg eller rabat på vores økologisk vaskemiddel. Vi har altid den samme lave pris.

  • Ulrich Natürlich økologisk vaskemiddel koster 1,51 kr./vask (1 liter),
  • Ulrich Natürlich økologisk vaskemiddel koster 1,18 kr./vask (5 liter refill dunk),
  • Ulrich Natürlich økologisk finvaskemiddel koster bare 1,08 kr./vask (1 liter).

Produkterne er testet med resultatet “Sehr Gut” og i Danmark har TÆNK placeret Ulrich Natürlich blandt de 5 bedste pletrensningsprodukter blandt 11 testede.

Så hvorfor køber alle ikke økologiske vaskemidler? 

– fordi “VI IKKE HAR PENGE TIL MARKEDSFØRING”.

One Response to “Derfor køber vi IKKE økologisk vaskemiddel”

Leave a Reply

NoFollow Plugin made by Web Hosting