Hornskeer med lugt…bare rolig, det kan ordnes :)

Jeg fik en frustreret mail fra en kunde der havde købt nogle babyskeer i horn – de lugtede fælt da hun ville bruge dem, sikke noget øv!

Der blev straks ringet til Peder fra Hornvarefabrikken, hvor skeerne bliver lavet og han kunne fortælle hvordan det hang sammen…

Horn er et naturligt materiale, der først skal have lov til at “sætte sig” eller afdampe inden det er helt klart til brug. Det vil sige at jo nyere horn bestikket er lavet af, jo større “fare” er der for at skeen lugter i starten. Lugten kommer, når skeen bliver stukket i noget varmt, jo varmere jo stærkere vil lugten være. Det går dog i sig selv igen når skeen ældes. Jo, det burde være i orden når man køber skeen eller bestikket, men da horn er et naturligt materiale, kan det være svært at sætte nøjagtige tal på hvornår hornet er klart.

Der er et godt gammelt husråd man kan benytte for at skynde på afdampningsprocessen – kærnemælk! Lad skeen eller bestikket stå i blød i kærnemælk, det tager lugten…

I Ko og Ko har jeg mest ting og sager til ungerne, så der er det børnebestik i horn og babyskeer der er til salg, men leder du efter ander hornvare-sager kan du kigge ind på Hornvarefabrikkens egen hjemmeside – jeg kan for øvrigt anbefale appelsinskrællerne :)

Leave a Reply

NoFollow Plugin made by Web Hosting