Æteriske olier 1 af 4 – Duft i hjemmet

Æterisk olie

Æterisk olie

Æterisk olie

Æteriske olier har mange anvendelses muligheder. Duft i hjemmet, personlige pleje, velvære og i forbindelse med tøjvask.

Denne artikel er den første i en serie på fire, som kort beskriver de anvendelses muligheder, der er med æteriske olier.

Denne artikel handler om duft i hjemmet, herefter følger Personlig pleje, Velvære og endelig slutter serie med en fælles artikel om rengøring og tøjvask. Artikelserien skal tænkes som inspirrationskilde for de mange muligheder, der findes for anvendelse af æteriske olier.

 

 

Duftlamper

En duftlampe i stuen med anti-røglugt mindsker lugten af tobaksrøg. En duftlampe kan også bruges med mygge-skræk olie om sommeren. En skål med vand og æterisk olie kan sættes på radiatorer i soveværelset.

Lavendelolie, appelsinolie og røgelse virker afslappende og sikrer en bedre nattesøvn. Du kan godt bruge flere æteriske olier samtidig og derved skabe din egen duft.

En varmebestandig skål med vand og æterisk olie sættes ovenpå brændeovnen for at skabe en god duft. Forny dit potpourri ved at dryppe et par dråber æterisk olie eller duftolie over potpourriet og bland det godt. Læg sølvpapir over og lade det stå i to dage.

 

Æteriske olie i sengetøjet

Lav en duftpose af tørrede urter, der bortdriver møl f.eks. lavendel og tilsæt æterisk olie.

Et stykke vat dyppes med æterisk olie og lægges mellem sengetøjet og i kommodeskufferne. Olien skal være tør før det lægges væk. Lavendelolie geraniumolie og rosentræsolie er velegnede.

Room-spray

Bland vand og olie i en spray-flaske. Ryst sprayen før brug og spray f.eks. sengetøj eller strygetøj. Sprayen kan også bruges som room-spray.

Du kan finde et meget stort sortiment af æteriske olier, flere skåle og lamper hos Fjordbutikken.

Leave a Reply

NoFollow Plugin made by Web Hosting