Hvem var De tre vise mænd (Se gammelgårdglas.dk)

 

 

De tre vise mænd

De tre vise mænd

 

 

Hvad er lige historien om de tre vise mænd?

De tre vise mænd var sandsynligvis ”vise” eller kloge mænd som omtalt i Mattæus evangeliet. Meget tyder på, at de tre vise mænd var astrologer fra Babylon, som studerede stjernehimlen og netop var på de kanter da Jesus barnet skulle fødes. De så på stjernen, den klareste stjerne på himlen og vidste, at de var et tegn de skulle følge.

Hvad hedder de tre vise mænd
Et sagn fortæller, at de tre vise mænd, altså astrologerne skulle hedde Caspar, Melchior og Balthazar, men der findes ingen kilder som kan bekræfte dette. Interessant er det imidlertid, at ”Melk” stammer fra Persien og betyder konge

Hellige tre konger
At de tre vise mænd skulle være hellige tre konger, som de ofte kaldes i flere kulturer, kan ikke bekræftes i litteraturen og hvor ”kongetitlerne” kommer fra er uvist.

Gavebud
I testamentet står der, at de tre vise mænd åbnede deres gemmer og frembar gaver til barnet og at disse gaver skulle være guld, røgelse og myrra.

 

Gammelgård Glas
I Gammelgård Glas fortolkningen af de tre vise mænd er de klædt i kjortel, som dengang var en almindelig beklædning. Gammelgård Glas har valgt to farvevarianter gylden eller mættede farver, men igen sagn eller fortællinger understøtter farverne. Med Gammelgård Glas har ladet hver af de tre vise mænd bære en gave, så du finder guld, røgelse og myrra som historien fortæller.

Butikken
Gammelgård Glas figurerne, de tre vise mænd, juleengle, nisser og andet kan alle købes i webshoppen FjordButikken.dk

Comments are closed.