Æteriske olier 4 af 4 – Rengøring og tøjvask

Eukalyptusolie

Eukalyptusolie

I den sidste artikel i serien om æteriske olier og deres anvendelse er vi kommet til rengøring, tøjvask og gruppen uden for kategori.

Vi har tidligere kikket på duft i hjemmet, personlig pleje og velvære. Æteriske olier er for mange omgæret af lidt mystik og nogle opfatter olierne som meget alternative, men der er intet alternativt over dem, de har været anvendt i århundreder men er desværre i den moderne familie forsvundet til fordel for kunstigt parfumerede produkter.

I forbindelse med rengøring og tøjvask følger her et par anvendelsesmuligheder.

Tilsæt rengøringsvandet et par dråber æterisk olie f.eks. rensende citronolie, eukalyptusolie eller rosmarinolie.

Et godt alternativ til skyllemidler er 3-4 spsk. Husholdningseddike tilsat 3-4 dråber lavendelolie. Blandingen hældes i vaskemaskinens beholder for skyllemiddel. Undgå citrusolier.
Dryp en dråbe forfriskende olie i toilettet efter brug f.eks. bergamotolie eller grapefrugtolie.

 

 

Brevpapir og kuvert dryppes med olie og lægges til tørre før brug.
Stofservietter parfumeres med et stykke vat med æterisk olie. Gnid vattet over servietterne, når olien er tør.
Skylleskålen tilættes citronolie, grapefrugtolie eller bergamotolie når du serverer skalddyr, det tager lugten af  fra fingrene.

Ved flyrejser kan du bruge en eukalyptusolie til at modvirke propper i ørerne og appelsinolie til afslapning og en bedre duft. Dryp lidt eukalyptusolie på en serviet og tag en dyb indånding. Eukalyptus hjælper med at åbne luftvejene, hvorved propper i ørerne undgås.

Således sluttede fjerde og sidste artikel om æteriske olier. Vi håber, at du har fundet inspiration til anvendelse af æteriske olier i din hverdag.

Leave a Reply

NoFollow Plugin made by Web Hosting